De kracht van alleen zijn

Dit weekend mocht ik nog eens alleen zijn. Soms ervaar ik dit als fijn en makkelijk andere momenten ervaar ik het zoals dit weekend…

Ik had een hele boeiende week gehad met vele dingen die me getriggerd hadden op te schonen en te helen. Van kermis met de familie, tot boeiende en helende contacten met vrienden en natuurlijk ook mijn werk waarin ik mensen aanraak om hetzelfde te doen.
Op vrijdag voelde ik de vertraging al inzetten. Ik mocht tussen klanten tussendoor wat extra rust nemen, zelfs eten werd tot een minimum beperkt. Maar ook voelde ik het contrast bij mezelf heel goed waar ik al vrij was van stukken identiteit (ego, slave Self of hoe je het ook noemen wil) en echt bij mezelf kon blijven en waar ik nog met identiteit verstrengeld was.
Zaterdag moest en zou ik mijn huis van kop tot teen gepoetst hebben en boodschappen gedaan. En ….

Ik was mezelf aan het afjakkeren omdat ik in mijn hoofd had dat het zo moest zijn. Maar wat er werkelijk aan de hand was, was dat ik aan het vluchten was om bij mezelf te zijn. Ik vond het namelijk moeilijk in dat moment op bij mezelf te zijn. Want het was best spannend, er waren een paar dingen in gang gezet de afgelopen week waarvoor ik moest afwachten wat andere mensen ervan vinden. Mensen en dingen me heel nauw aan het hart liggen.

En plots kwam ik tot het besef waarom ik zo graag van alles wilde gedaan hebben, omdat ik niet wilde bij mezelf zijn. Want dat was beangstigend. Niet weten wat er gaat komen. En mijn identiteit die wanneer ik tot rust zou komen niet meer weet waar naartoe te vluchten of wat te doen.
Op dat ogenblik van bewustzijn ben ik gaan vertragen. Afgewerkt wat ik aan het doen was en verder tot rust komen.
Gaan zitten bij mezelf. En in eerste instantie kwamen er nog allerlei verhalen. Maar telkens wanneer ik de verhalen van identiteit ging opschonen omdat ik kon zien dat dat niet is wie ik werkelijk ben, kwam ik meer en meer tot rust.

Mijn creativiteit ging weer stromen en ik kwam weer meer in mijn kracht te staan.

Vanuit mijn eigen ervaring voelde ik dat ik jullie mocht meenemen in de kracht van alleen zijn.

Wat is alleen zijn? Aanwezig zijn bij jezelf in het moment zonder afleidingen.

 Waarom alleen zijn?

Alleen zijn kan een krachtige ervaring zijn die ons kan helpen ons innerlijke zelf te ontdekken en te versterken. Het biedt ons de mogelijkheid om te verbinden met ons lichaam, geest en ziel op een dieper niveau en om onze ware behoeften en verlangens te begrijpen en zo dichter bij de kern van ons zijn te komen.

Alleen zijn geeft ons de kans om onze emoties en gedachten te observeren zonder ons ermee te identificeren, waardoor we ons bewustzijn kunnen vergroten en ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk voor ons is. Het helpt ons ook om te mediteren en /of te reflecteren, waardoor we kunnen opschonen en helen.

Daarnaast kan alleen zijn ons helpen onze creativiteit te vergroten en onze passies te ontdekken. Zonder externe en interne afleidingen kunnen we ons concentreren op onze eigen ideeën en inspiratie en kunnen we nieuwe manieren vinden om onszelf uit te drukken en onze unieke bijdrage aan de wereld te leveren.

Zo is alleen zijn geen negatieve of eenzame ervaring maar een kans om ons te verbinden met ons ware zelf en onze diepste verlangens. We kunnen ons richten op het cultiveren van een gevoel van innerlijke rust en vrede, zodat we in staat zijn om ons beste leven te leiden, zelfs als we omringd worden door chaos en lawaai.

Verder helpt alleen zijn en het maken van de verbinding met je ware zelf dat de verbindingen die je maakt met de mensen om je heen nog zuiverder gaan worden omdat je meer vanuit je puurheid in verbinding kan gaan met anderen.

Hoe alleen zijn?
De makkelijkste manier is alleen in een kamer, de tuin, natuur aanwezig zijn. Geen toestellen, muziek, afleiding in dingen die je aan het doen bent, … en ook meestal in stilte. Maar een schreeuw, huilen, lachen, … moeten niet worden onderdrukt wanneer een proces van loslaten begint.
Wanneer je meer geoefend bent kan je ook alleen zijn in andere situaties wanneer jij daar nood aan hebt.

Alleen zijn is een krachtige tool op momenten waarin je je gebalanceerd voelt. En op deze momenten zal je misschien ook sneller geneigd zijn om het gaan toe te passen. Maar het is nog krachtiger wanneer je je minder goed voelt en je dan kiest om met jezelf te zijn.

Wanneer ontdek jij de kracht van alleen zijn en verbind jij je met je ware zelf?

Hoe alleen zijn?
De makkelijkste manier is alleen in een kamer, de tuin, natuur aanwezig zijn. Geen toestellen, muziek, afleiding in dingen die je aan het doen bent, … en ook meestal in stilte. Maar een schreeuw, huilen, lachen, … moeten niet worden onderdrukt wanneer een proces van loslaten begint.
Wanneer je meer geoefend bent kan je ook alleen zijn in andere situaties wanneer jij daar nood aan hebt.

Alleen zijn is een krachtige tool op momenten waarin je je gebalanceerd voelt. En op deze momenten zal je misschien ook sneller geneigd zijn om het gaan toe te passen. Maar het is nog krachtiger wanneer je je minder goed voelt en je dan kiest om met jezelf te zijn.

Wanneer ontdek jij de kracht van alleen zijn en verbind jij je met je ware zelf?